Khamis, November 18, 2010

Qurban Outing Reports

Dari depan: Aku dan Rahmat. Tengah: Farah Keri dan Iqbal. Belakang: Sheha dan Lily

1. Alhamdulillah apa yang dirancang berjalan lancar. Selamat Hari Raya Aidiladha. Seperti yang dijanjikan, satu outing yang dikendalikan oleh bro Rahmat telah dijalankan di Kampung Mohd Noor. Outing yang menyeronokkan ni telah disertai oleh aku sendiri, Keri, Iqbal, Farah, Lily dan juga Sheha....3 lelaki 3 perempuan...ngam2 tu...hehe...Konsep kali ni adalah photojounalist. 

2. Seperti biasa, kalau berkerja dgn bro Rahmat yang pertama mesti sarapan...heheh dan tengah2 sarapan bro Rahmat telah beri sedikit taklimat bagaimana untuk shoot event kali ni. Cuaca yang baik mambantu kami satu team untuk mendapatkan shot2 yang terbaik....terbaik ker...hehe....Dan kami juga bukan shoot di Kg ni jer...kami juga ke Kampung Parit Lahak ..untuk shoot benda yang sama atas permintaan ketua kampung.. Alhamdulillah puas jugak la ambik gambar seharian. 6 ekor lembu telah berjaya di korbankan.

3. Seperti kebiasaan, bro Rahmat tak lokek dgn ilmu. Penceritaan dari segi angle, konsep, jenis gambar, moment dan juga lighting diceritakan secara detail. Byk yang kami dapat belajar pada outing kali ni. Thanks bro....your the best teacher.Dan tak lupa juga pada sahabat2 lain termasuk gadis2 fotografer...korang memang havoc....ceria outing kali ni...harap2 lepas ni dapat jumpa lagi....Sesi outing ni telah tamat pada jam 3 ptg dgn diakhiri aktiviti terkahir dgn sesi kritik dan memuji....hahhaha....

Oklah....panjang sgt dah...minggu ni ikut Bro Rahmat lagi tapi kali ni shoot wedding....nantikan gambar2 menarik dari aku...

Ps:Arghh balik kena basuh kereta sebab waktu pergi ke kampung lain kita orang naik satu kereta dan kereta tu kereta aku...tapi takper....semuanya happy dan kemampuan EXORA terbukti hebat dgn keluasan dan kuasanya....hehehheh

NASERIBRAHIM
0 1 9 7 7 0 3 0 6 6 

Facebook Comments


0 ulasan:

Catat Komen